InterUrbán: Bologna - Olasz főzőkurzus (IT)

#07 Bologna Gasztronómia

Ha Bologna, akkor természetesen pasta bolognese, ami valójában csak egy apró, bár kétségkívül finom falat a város izgalmas és ellenállhatatlan étlapjáról.

Bologna olyan világszerte ismert prémium alapanyagok szülőhazája, mint a friss tagliatelle, az igazi, malomkő-nagyságú Parmigiano Reggiano, az Aceto Balsamico, azaz a modenai balzsamecet vagy éppen a pármai sonka. Vörös Bologna, tudós Bologna, kövér Bologna - szól a klasszikus hármas, ám egy bolognai ember nem csak enni tud, hanem főzni is. Moreno Contin pedig igazán tud, nekünk pedig ritka lehetőség, hogy egy gyakorló olasz séf vezetésével készítsünk el egy igazi, három fogásos bolognai menüt: tortellini in brodo, tagliatelle al ragú alla Bolognese és végül torta di riso. Persze nem csak elkészítjük, hanem jól meg is esszük! Salute!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!